Кадър Nova NewsНаш лекар обясни колко време ще се възстановява човек, след

...
Кадър Nova NewsНаш лекар обясни колко време ще се възстановява човек, след
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Трябват няколко месеца за възстановяване след боледуване от коронавирус

Кадър Nova News

Наш лекар изясни какъв брой време ще се възвръща човек, откакто е преборил ковид.  Най-големият проблем при повторното заразяване е въпросът дали става дума за разновидност на вируса. Не познаваме още напълно тъкмо дали става въпрос за трайни носители, т.е. хора, които в никакъв случай не са се освободили от вируса. Това съобщи доктор Аспарух Илиев за предаването „ Неделята на Нова “.

Той разясни, че към момента ще следим разновидности на ковид. Според него имунизациите понижават тежестта на болестта даже да става въпрос за мутант. Относно АстраЗенека и опцията за възрастово ограничаване на имунизацията той увери, че имунизацията е сигурна и безвредна за хора до и под 65 години.

По тематиката за другите варианти доктор Илиев съобщи: „ Съществена разлика в признаците няма. Има разлика в степента, в която е допустимо да болестите някой или да се болестите. “. Той заяви, че смъртността при английския вариант е по-висока.

Докторът обърна особено внимание на възстановителния интервал след боледуване с COVID-19: „ Това не е елементарен вирус, за който ни трябват седмица, две за възобновяване. Трябват няколко месеца, с цел да се възвърне човек. Проблемът е, че не знаем какъв брой време е нужно за проучване на дълготрайните последствия. “

Той беше безапелационен: „ Този вирус провокира промени в доста съдове на тялото, не знаем какви са дълготрайните резултати. В момента виждаме единствено върха на айсберга, след години преболедувалите могат да имат и други проблеми. “.

Д-р Илиев успокои като сподели, че имунизациите, които се употребяват са сигурни: „ Моето мнение, че имунизациите мРНК ще бъдат желани от по-възрастни хора. Лятото ще има засищане на пазара на ваксини и ще можем да подберем най-хубавите от тях. “

Относно съветските ваксини той сподели: „ Моята информация е за една доста добра успеваемост, по-добра от тази на АстраЗенека. Аз персонално бих се спрял на мРНК имунизациите. Страхувам се, че работата на сътрудниците от Русия се употребява за геополитически цели. Според мен обаче тя мъчно може да създаде огромни количества. “, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР